Decoupeerzaag

Decoupeerzaag kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Decoupeerzaag uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Decoupeerzaag, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Decoupeerzaag het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Decoupeerzaag.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Festool leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Decoupeerzaag en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

Producten 1-24 van 56

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Decoupeerzaag

De Decoupeerzaag: een decoupeerzaag is onmisbaar voor iedere klusser en professional. Deze zaag is multifunctioneel, kan vrijwel alle soorten materiaal zagen en heeft een instelbare zaagstand en diepte. De decoupeerzaag wordt op een vlakke werkplek gebruikt, bijvoorbeeld voor het zagen van platen.

Wat is het verschil tussen deze twee modellen decoupeerzagen?

Er zijn twee soorten decoupeerzaagmachines, je hebt het staafmodel ook wel T-model of T-greep genoemd en het beugelmodel of wel het strijkijzer-model alias D-greep decoupeerzaag.

Het staafmodel decoupeerzaag, is een geliefde machine voor meubel en keukenbouwers. De reden hiervoor is dat je ontzettend goed kan sturen met een staafmodel. Je hand zit namelijk erg dicht bij de zaagkop waardoor sturing en geleiding optimaal is. Je hand rust eigenlijk direct op de motor direct achter en in het verlengde van de zaag. Zelfs als je op de kop moet zagen om bijvoorbeeld een wasbak uit moet zagen is de t-greep decoupeerzaag gemakkelijk te draaien.

Het beugelmodel decoupeerzaag (D-greep) heeft dezelfde vorm als een strijkijzer en je hand rust zo boven op de machine. Doordat je hand wat hoger op de machine zit dus wat verder van je werk heb je een beter overzicht op het materiaal en je zaagsnede. Door in bochten te sturen bovenop je decoupeerzaag ben je veilig bezig met decoupeerzagen en kan je elke klus aan. Op de kop zagen is wat moeilijk met een beugelmodel en meer voorbehouden aan het T-model decoupeerzaag.

Uitvoeringen

Elke decoupeerzaag is tegenwoordig uitgerust met een lampje vlak bij de zaagkop zodat je duidelijk je zaaglijn in de gaten kunt houden en je weet waar je langs zaagt. Dit is veelal een klein, energiezuinig LED-lampje.
Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een decoupeerzaag op accu. De accumodellen zijn tegenwoordig net zo krachtig als een decoupeerzaag op stroom, ze zijn alleen door de accu net wat groter en logger. Voor de fijne zaagwerken kun je echter ook beschikken over een 10,8 Volt decoupeerzaag die erg handzaam en compact zijn.

Zaagblad

Vroeger was het normaal dat je het zaagblad met een inbussleutel vast moest zetten in de decoupeerzaag. Dat is tegenwoordig niet meer nodig Met de hedendaagse quick-lock systemen kan het decoupeerzaagblad zo in de decoupeerzaag worden geklemd, zonder enige moeite of extra gereedschap. Hiermee is het wisselen van een zaagblad van je decoupeerzaag echt kinderspel en zit het blad in een handomdraai goed vast in de machine.

Pendelstand

Elke decoupeerzaag heeft tegenwoordig een pendelstand zodat je mooie zaagsnedes krijgt bij het zagen van je werk. De pendelstand is over het algemeen in 3 standen instelbaar. De pendelstand bepaalt de stand van de decoupeerzaag ten opzichte van het werkstuk. Dit gaat van haaks zodat je snel en vrij scherp kunt sturen tot schuin vooruit waarbij de zaagsnelheid hoger is. Sturen is hierbij wat lastiger, bovendien hapt de zaag wat gretiger in het werkstuk.

Bescherming van het zaagwerk

Voor alle decoupeerzagen zijn schoenen of hoesjes te bestellen die je onder het zaagblad kan klemmen om zo je zaagwerk niet krassen of te beschadigen. Het zijn kunststof kapjes die je zo onder je decoupeerzaag kunt klikken. Helaas zie je dat er ook regelmatig nog duct tape onder wordt geplakt. Een goedkope oplossing totdat het los gaat laten en je alsnog dikke plakstrepen over je materiaal trekt met je decoupeerzaag.

Welk materiaal kan je zagen met een decoupeerzaag?

Met een decoupeerzaag kan je vele verschillende materialen zagen. Door het kleine zaagblad kan je erg makkelijk door het materiaal zagen. Zoals je vroeger aan figuurzagen deed zo makkelijk kunje met een decoupeerzaag door bijvoorbeeld hout of acrylplaat of laminaat zagen. Neem altijd in acht dat je met bochten zaagt, voor een kaarsrechte zaagsnede kun je beter een afkortzaag of (tafel-)cirkelzaag gebruiken. Als je een haakse hoek wilt zagen is de kans erg groot dat je decoupeerzaagblad afbreekt. Zaag daarom eerst de hoek binnendoor met een bocht om daarna van beide zijden de rechte hoek in te zagen voor het mooiste resultaat (en ter behoud van je zaagblad).

Assortiment

Gereedschappelijk heeft een zeer groot assortiment decoupeerzagen en decoupeerzaagbladen van Bosch, DeWalt, Hitachi, Metabo en Makita. Waarbij gezegd moet worden dat Bosch de grootste fabrikant is van decoupeerzaagbladen en deze bladen ook voor andere A-merken fabriceert. Voor elk soort hout, of het nou laminaat, parket, eiken, latten, multiplex, OSB platen, of kunststof of RVS metaal, aluminium is er geen materiaal wat je niet kan zagen met een decoupeerzaag.

Op onze website hebben we mooie stroomschema’s zodat je altijd precies weet welk decoupeerzaagblad je aan kan schaffen om het juiste materiaal te zagen. Grof of fijn, dik of dun materiaal, er is altijd een optimale oplossing.

Zaagmachines

Een zaagmachine is natuurlijk een onmisbaar gereedschap voor een echte doe het zelf-er. op een gegeven moment zal hij er achter komen dat het echt ondoenlijk is om alles met de hand te zagen, dan wordt het tijd voor een echte zaagmachine.

Soorten Zaagmachines

Wij leveren verschillende modellen accu zaagmachines:
- De Decoupeerzaag: een decoupeerzaag is ook onmisbaar voor de klusser. Deze zaag is multifunctioneel, kan vrijwel alle soorten materiaal zagen en heeft een instelbare zaagstand en diepte. De decoupeerzaag wordt op een vlakke werkplek gebruikt, bijvoorbeeld voor het zagen van platen.
- Cirkelzaag: een cirkelzaag is ook prima geschikt voor grote hoeveelheden te zagen materiaal. Dit is een los apparaat zonder vast werkblad dat je op de te zagen plaat of plank zet. Een cirkelzaag kan ook in een hoek van 45 en 90 graden zagen, iets wat de andere zaagmachines niet kunnen.
- Reciprozaag: dit is de klusterm voor een elektrische handzaag die mobiel in gebruik is. Deze zaag kan voor allerlei klussen gebruikt worden: om kozijnen uit te zagen, voor sloopwerken, in de tuin en ga zo maar door. De reciprozaag komt eigenlijk altijd wel van pas en is erg handig doordat het een mobiel apparaat is.

Leverbaarheid

Als je op zoekt bent naar een zaagmachine die niet op de website staat kunt u gewoon even bellen of mailen

Accessoires

Zonder de juiste toebehoren bij je zaagmachine bent u natuurlijk nog nergens, daarom leveren wij ook zaagbladen en andere zagen.

Merken

Wij leveren alleen zaagmachines van gerenommeerde merken als DeWalt, Metabo, Festool, Hitachi, Panasonic en Makita.

Gereedschappelijk is de specialist op het gebied van zagen met een decoupeerzaag. Heb je vragen over welke decoupeerzaag je nodig hebt of voor welk materiaal een bepaald zaagblad het meest geschikt is. Schroom niet ons te bellen, mailen, chatten of whatsappen, wij helpen je bij het vinden van de beste oplossing voor je klus en je budget.