Accu Boormachine

Accu boormachine kopen bij Gereedschappelijk

Gereedschappelijk is de leverancier van de allerbeste accu boormachines van alle gerenomeerde merken. 

 • Natuurlijk met volledige garantie en service.
 • Bijna alle accu boormachines zijn uit voorraad leverbaar. 
 • Complete accuboormachines met veel vermogen, zo wordt elke klus eenvoudig.
 • Gereedschappelijk heeft veel verschillende accu boormachines.
 • Complete machine met accu 's en lader, tot accu machine in koffer
 • De machine body of alleen de accu of lader kopen is ook mogelijk. 
 • Van goedkoop accu boormachines tot de duurste (en beste) machines.
 • Alle gerenomeerde A-merken BoschMakita,DeWaltHiKOKIMetabo, etc.
 • Kijk hieronder voor het volledige assortiment accu boormachines en de geselecteerde toppers.

Producten 1-24 van 363

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Accu Boormachine

De (accu)boormachine is toch wel een van de meest voorkomende apparaten in de gereedschapskoffer van de beroepsklusser of hobbyist. Wanneer u veel moet boren zijn onze boormachines het meest geschikt voor u. Met onze moderne accu's kunt u de hele dag bezig gaan in de bouw zonder dat u er een nieuwe accu onder moet zetten, zo kunt u snel en veel werken.

Wat heeft u nodig?

Als u op het punt staat een nieuwe accuboormachine of accuschroefmachine aan te schaffen of je oude snoerloze boormachine te vervangen, zult u zichzelf af moeten vragen waar je deze voor gaat gebruiken. Allereerst is het van belang om te bepalen of je ermee gaat boren, schroeven of allebei! En dan kun je nog kiezen voor accu-machines met of zonder klopstand. Maar dat is nog niet alles! Er valt nog wel wat meer te kiezen. Zo zijn er accu-boormachines verkrijgbaar in diverse Voltages van 7,2 Volt tot wel 54 Volt. Een machine met een laag Voltage is lichter in gewicht, maar zal ook minder krachtig zijn. Een meubelmaker met veel fijn werk zal bijvoorbeeld zijn keuze sneller laten vallen op een 10,8 Volt boormachine of boor-schroefmachine die rank en licht is terwijl een installateur doorgaans vaker zal kiezen voor 18 Volt kiest.

Heb je eenmaal een accu boormachine gevonden dan speelt vervolgens de accu een belangrijke rol. Als vuistregel kun je hierbij aanhouden dat het uithoudingsvermogen van een accu wordt uitgedrukt in Ampères per uur (Ah). Lage Ah's? De accu is dan net zo sterk, maar houdt het minder lang vol dan een zwaardere variant van hetzelfde Voltage.

Alle A-merken, ruime keuze

Bij Gereedschappelijk heb je ruime keuze in alle A-merken accuboormachine's en schroefmachine's. Zo hebben wij onder andere accuboormachine's van de merken:

Zo is er altijd wel een boormachine naar uw keuze bij. Heeft u eenmaal een merk van uw voorkeur dan kunt u ervoor kiezen een 'kale' accu-boormachine of accu schroefboormachine aan te schaffen die past op uw eigen accu's. Let er hierbij op dat de accu's ook daadwerkelijk passen. Vuistregel hierbij is dat een 18 Volt accu alleen onder een 18 Volt machine past. Een 14,4 Volt of 10,8 Volt accu eenvoudigweg niet gaat passen op andere Voltages.

Algemeen

De accuboormachine is niet meer uit het dagelijks leven van de vakman te denken. Elke ZZP-er of medewerker van een bouw- of installatiebedrijf heeft wel een accuboormachine in zijn basisuitrusting.
Met elke accuboormachine kan je schroeven in- en uitdraaien en een gat boren in hout en metaal. U heeft dan wel een bithouder nodig met bitjes die passen op de schroeven die je gebruikt. Ook deze hebben wij uiteraard in ons assortiment. Uiteraard kan u ook een boor plaatsen in de snelspankop van de machine om een gat te boren in hout of metaal. Als u een gat wilt boren in steen of beton heb je een accuboormachine nodig met klopfunctie of zelfs boorhamerfunctie.
De meeste accuboormachines hebben een 10mm of een 13mm boorkop. Dat is afhankelijk van de kracht van de machine. Hoe krachtiger een machine hoe groter de gaten zijn die je kan gaan boren en deze zijn meestal voorzien van de 13mm boorkop.
De accuboormachine wordt ook wel vijsmachine, accutol, schroeftol of schroefmachine genoemd. De meeste accuboormachines hebben minimaal twee standen voor hoge en lage toeren. De lage toeren gebruik je bij het zwaardere schroef- en boorwerk. De hoge toeren vooral bij licht boorwerk en kleine schroeven. Het gebruik van de lage toerenstand verlengd ook de levensduur van je machine.

Een accu boormachine wordt ook wel een accu schroefmachine genoemd en is een boormachine / schroefmachine die zijn energie uit een accu, ook wel oplaadbare batterij, krijgt. Het grote voordeel van accu boormachines en accu schroefmachines is dat ze niet afhankelijk zijn van gefixeerde energiebronnen, zodat u uw accu boormachine altijd en overal kan gebruiken.

Handzaam

Accu boormachines en accu schroefmachines zijn over het algemeen zeer licht en relatief klein. Dit betekent dus dat een accu boor- / schroefmachine erg makkelijk in het gebruik is, Daarnaast zorgt dit handzame formaat ervoor dat u uw accu boor- / schroefmachine altijd gemakkelijk kan meenemen.

Voltages

Wij leveren accu boormachines en accu schroefmachines die werken op voltages van 3.6V tot 36V. De 3.6V machines zijn zeer geschikt voor heel precies werk zoals het in elkaar zetten, of uit elkaar halen van apparaten en het boren van zeer kleine en precieze gaten. De modellen die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het lompere werk, het echte boren en het stevige schroeven, bijvoorbeeld in de bouw zijn 36V modellen erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accuboormachines. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog de volgende machines ziet:

 • 3.6 volt
 • 7.2 volt
 • 10.8 volt
 • 14.4 volt
 • 18 volt
 • 28 volt
 • 36 Volt 

 

Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8V accu kan produceren voor je accuboormachine.

Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van de accuboormachine en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages van accuboormachines gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 3 en 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accuboormachine.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu boormachines en accu schroefmachines niet alleen voordelen.
Belangrijkste voordeel van een accu boormachine of een accu schroefmachine is dat deze niet direct afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Helaas betekent dit ook wel dat u de energie altijd met u mee moet dragen. Dat betekent dat de accu's niet te zwaar uitgevoerd mogen worden en dus de kracht van een normale boormachine zullen missen. Voor het zwaardere boren, bijvoorbeeld wanneer u staal of steen wil boren raden wij een normale boormachine aan. Deze hebben wij natuurlijk ook in ons assortiment. Een ander groot nadeel van het gebruik van accu's is het feit dat ze leeg kunnen raken. Om dit probleem op te lossen kunt u ofwel overwegen een normale boormachine op netstroom te kopen, of te zorgen dat u altijd een volledig opgeladen reserveaccu bij de hand heeft. Vrijwel alle accu boormachines worden standaard met twee accu's geleverd. Ook verkopen wij natuurlijk gewoon acculaders.

Accu's

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kunt u altijd door blijven werken met uw accu boormachine en accu schroefmachine.

Wilt u hulp of advies?

De keuze is reuze in de wereld van accu boormachines. Daarmee kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de nieuwste accu boormachines, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van uw favoriete merk!

Stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zo kunnen wij u helpen om de beste boormachine te kopen tegen de scherpste prijs.

Geschiedenis van de boormachine

De eerste accuboormachine stamt al uit 1975. In 1978 werd de eerste accuboormachine geïntroduceerd met verwisselbare accu. Dat waren de oude staafaccu’s met NiCD cellen. Ondertussen is het verboden om Nikkel Cadmium accu’s te verkopen en zijn de hedendaagse accu’s op basis van Nikkel Metaalhybride en Lithium-ion.