Accu Klopboormachine

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 135

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 135

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Accu Klopboormachine

Een klopboor is een variant van de elektrische boormachine. Klopboormachines zijn van een hamerfunctie voorzien om efficiënter in baksteen of beton te boren. De boor wordt dan krachtig heen-en-weer bewogen in de lengterichting van de machine. Door deze 'hamerslag' wordt het materiaal verpulverd, terwijl de draaiende boorkop 'de rotzooi' afvoert.

Bij de gewone klopboormachine wordt de kloppende beweging verkregen door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor. De klopbeweging is niet voelbaar als er geen druk op de boor staat. De klopbeweging neemt toe naarmate meer druk wordt uitgeoefend op de boor. Zowel de rotatiesnelheid als de uitgeoefende druk beïnvloeden de efficiëntie.

Voor het zwaardere werk kunt u een boorhamer gebruiken, hierbij wordt het klopmechanisme onafhankelijk aangedreven waardoor de boorhamer en veel grotere slag kan toedienen dan een klopboormachine.

Handzaam

Een klopboormachine is dus een stuk lichter en dus ook handzamer dan een boorhamer. Een boorhamer is veel geschikter voor het echt zware werk, maar doet dan wel concessies aan de handzaamheid. Voor de lichtere werken is een klopboormachine dus vaak een beter compromis tussen kracht en gewicht.

Accu's

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kunt u altijd door blijven werken met uw accu klopboormachine.

Veiligheid en gezondheid

Doordat de gebruiker een vrij sterke druk moet uitoefenen op de machine, moet hij ook een deel van de arbeid leveren. Boren met de klopfunctie is dan ook veel vermoeiender dan normaal boren. De hevige trilling kan bovendien gevoelloosheid veroorzaken in hand en arm.  Gebruik vanop een onstabiele ondergrond (bv. ladder) is ten zeerste af te raden.

Het volume van het geluid van een kloppende boormachine kan ruim boven de toegestane geluidsnorm komen daarom raden wij u aan gehoorbescherming te gebruiken.

Merken

Wij leveren alleen accuklopboorsystemen van gerennomeerde kwaliteitsmerken zoals Makita, Hitachi, DeWALT en Panasonic.