Accu Knabbelschaar

Accu knabbelschaar kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Accu knabbelschaar uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Accu knabbelschaar, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Accu knabbelschaar het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Accu knabbelschaar.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Metabo leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Accu knabbelschaar en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Accu Knabbelschaar

Wat heb je nodig?

Gereedschappelijk heeft een groot assortiment accu knabbelscharen en accu plaatscharen. Om te bepalen wat je nodig hebt eerst een korte uitleg over de verschillen tussen een plaatschaar en een knabbelschaar.

Accu Plaatschaar

Een plaatschaar maakt, zoals de naam al een beetje verklapt, een knippende beweging in het plaatmateriaal. De messen zijn echter veel korter dan een gewone schaar met een kleinere knipbeweging tot gevolg. Bovendien wordt de schaar elektrisch aangedreven waardoor de (kleine) knipbeweging in een hele hoge frequentie plaatsvindt.

Accu Knabbelschaar

Een knabbelschaar daarentegen maakt met een punt een meer slaande beweging door het plaatmateriaal heen. De wendbaarheid van een accu knabbelschaar is door puntpenetratie veel beter. Een plaatschaar heeft echter een strakker en rechter resultaat.

Vervolgens moet je je afvragen of je wilt werken op accu of gesnoerd. Een accu heeft het voordeel van draadloos werken, maar is vaak wel prijziger en vaak ook iets minder krachtig. Het mooie van een plaat- of knabbelschaar op accu is dat je deze met je eigen accu’s kunt gebruiken. Let er daarbij wel op dat de accu’s van het juiste Voltage (kracht) en voldoende Ampère (uithoudingsvermogen) heeft.

Alle A-merken, ruime keuze

Bij Gereedschappelijk heb je ruime keuze in alle A-merken. Heb je eenmaal een merk van je voorkeur dan kun je ervoor kiezen een 'kale' accu-klopboormachine aan te schaffen die past op je eigen accu's. Let er hierbij op dat de accu's ook daadwerkelijk passen. Vuistregel hierbij is dat een 18 Volt accu alleen onder een 18 Volt machine past. Een 14,4 Volt of 10,8 Volt accu eenvoudigweg niet gaat passen op andere Voltages.

Wil je hulp of advies?

het kiezen van de juiste accu schaar of knabbelaar is best lastig. Daarmee kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen je dan natuurlijk graag. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de nieuwste accu scharen, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van jouw favoriete merk!

Stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon.

Geschiedenis

Het eerste accu gereedschap stamt uit 1975. In 1978 werd het eerste accugereedschap geïntroduceerd met verwisselbare accu. Dat waren de oude staafaccu’s met NiCD cellen. Ondertussen is het verboden om Nikkel Cadmium accu’s te verkopen en zijn de hedendaagse accu’s op basis van Nikkel Metaalhybride en Lithium-ion.

Accu’s

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accugereedschap. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8, 14.4, 18, 28 en 36 Volt machines ziet. Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8V accu kan produceren voor je gereedschap. Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van de knabbel- of plaatschaar en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages van accu’s gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 4 en 6 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accuknabbelschaar of accuplaatschaar.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu scharen niet alleen voordelen. Belangrijkste voordeel van een accu knabbel- of plaatschaar is dat deze niet direct afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Helaas betekent dit ook wel dat je de energie altijd met je mee moet dragen. De accu's kunnen niet te zwaar worden uitgevoerd en zullen dus de kracht van een gesnoerde schaar missen. Een ander groot nadeel van het gebruik van accu's is het feit dat ze leeg kunnen raken. Om dit probleem op te lossen kun je ofwel overwegen een knabbel- of plaatscchaar op netstroom te kopen, of te zorgen dat je altijd een volledig opgeladen reserveaccu bij de hand heeft. Vrijwel alle accu scharen worden standaard met twee accu's geleverd.

Accu's vervangen

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kun je lekker door blijven werken met je accu knabbelschaar of plaatschaar.

Merken

Wij leveren alleen accu schaarsystemen van gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Makita, Hitachi, DeWALTBoschMetabo en vele andere A-merken.