Accu Stofzuiger

Accu stofzuiger kopen bij Gereedschappelijk

 • Bijna elke Accu stofzuiger uit voorraad leverbaar.
 • Professionele Accu stofzuiger, zo wordt elke klus eenvoudig.
 • Gereedschappelijk heeft van de Accu stofzuiger het grootste assortiment.
 • Van instap tot de meest uitgebreide Accu stofzuiger.
 • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Metabo leverbaar.
 • Natuurlijk met volledige garantie en service.
 • Het assortiment van de Accu stofzuiger en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

Producten 1-24 van 150

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Accu Stofzuiger

In deze categorie alle accu stofzuigers die Gereedschappelijk in haar assortiment heeft!

Niet meer weg te denken op de bouwplaats, snoerloos stofzuigen. Stofafzuiging is al jaren verplicht op de bouwplaats en wordt ook steeds mobieler gemaakt. Geen gedoe meer met haspels, maar gemakkelijk gekoppeld direct aan je accu gereedschap, of als standalone! De merken met accu stofafzuiging zijn nu: DeWalt, Makita, Metabo, Hitachi, Bosch, maar ook steeds meer andere merken komen met snoerloze afzuiging!

Accu Stofzuiger of Accu Stofafzuiging

De accustofzuiger is niet meer weg te denken op de bouwplaats, werkplaats, bus, karwei of klus. Dit is onder andere het gevolg van de nieuwe, aangescherpte regelgeving met betrekking tot (fijn)stof en de bewustwording bij de mannen en vrouwen in de bouw. Natuurlijk is zaag-, boor-, slijp- en schuurstof erg slecht voor je! De vraag en het aanbod van accustofzuigers is daardoor aanzienlijk gegroeid. Daarnaast zie je ook in de schoonmaakbranche, waar veelal nog met de 230Volt stofzuigers wordt gewerkt, steeds meer accustofzuigers die het opnemen tegen (en winnen van ) de gesnoerde varianten.

Daarnaast bieden de grote merken systemen aan ten behoeve van geïntegreerde stofafzuiging op/aan accu boorhamers. Deze units zijn veelal voorzien van een eigen accu om te voorkomen dat de accu van de boorhamer te veel wordt belast en de lading van de accu te snel wordt verbruikt. De stofafzuig-units zijn vaak per merk universeel te gebruiken op de accu boorhamers. De stofzuigers werken perfect op harde vloeren, maar er zijn ook specifieke types die ook werken op hoogpolig tapijt of laagpolig tapijt. Het kan echter voorkomen dat oudere modellen accu boorhamers niet zijn voorbereid op het aanbrengen van een stofafzuig-unit. Om dit zeker te weten, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via chat, email, whatsapp of gewoon telefonisch.

Twee categorieën accustofzuigers

Je hebt twee categorieën accustofzuigers. De machines die geïntegreerd zijn met een machine, zoals een boorhamer, accuboormachine, breekhamer of zaagmachine. Je hebt echter ook steeds meer stand-alone accustofzuigers. Deze zijn verkrijgbaar als het bekende model op wieltjes maar ondertussen ook als ruggedragen model. Een innovator op dit gebied is het merk Makita die een groot assortiment accustofzuigers aanbiedt. Deze werken op 18 Volt accu’s. We adviseren bij het gebruik van een accustofzuiger accu's te gebruiken met een hoog Amperage. Door de draaiende delen in een stofzuiger is het stroomverbruik vrij hoog. Je ziet dan ook dat de meeste accustofzuigers uitgerust zijn met 2x 18 Volt accu’s om het benodigde vermogen lang genoeg te kunnen leveren.

Fijnstof

Bijna alle accustofzuigers die geleverd worden, hebben, in combinatie met de te gebruiken machine of adapter, een TNO StofVrijWerken certificering waardoor je op de bouwplaats altijd zeker weet dat je volgens de regelgeving te werk gaat. Dat doe je uiteraard niet alleen voor de wet en regelgeving maar ook voor je eigen gezondheid.
Fijnstof is namelijk nog steeds een ondergewaardeerd probleem. Fijnstofdeeltjes nestelen zich na inademen in je lichaam, met name in je longen. Hierdoor is op latere leeftijd de kans op longkanker, astma of andere longziekte groot. Met een goede stofafzuiging loop je veel minder risico.

TNO

Alle accustofzuigers die Gereedschappelijk levert van de merken MakitaMetaboDeWaltHitachi en Bosch Professional die voorzien zijn van een TNO certificaat, functioneren ook in combinatie met andere merken. Laat je dus niet in de luren leggen door verkooppraatjes dat je hele systeem moet worden vervangen als je keus is gevallen op een bepaald merk accustofzuiger.

Voltages

Wij leveren accu stofzuigers die werken op voltages van 7.2v tot 230v. De modellen die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het lompere werk. Bijvoorbeeld in de bouw zijn36v, 54v en 230v modellen erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accu zaagmachines. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog de volgende machines ziet:

 • 7.2 volt
 • 10.8 volt
 • 12 volt
 • 14.4 volt
 • 18 volt
 • 36 volt 
 • 54 volt
 • 230 volt

Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8V accu kan produceren voor je accuboormachine.

Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van de accu stofzuiger en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages van accu stofzuigers gaan tegenwoordig al tot 6.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 3 en 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor uw accustofzuiger

Accu

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kunt u altijd door blijven werken met uw accu stofzuiger. Tegenwoordig kunt u met 1 accu de hele dag werken met uw accustofzuiger. Accu gereedschap wordt steeds belangrijker!

Merken

Gereedschappelijk werkt alleen met A-merken accustofzuiger:

Hulp

Mocht je bij de aanschaf van een accustofzuiger nog twijfelen aan de inzetbaarheid, kracht, certificering of toepasbaarheid, lees dan hierover op de pagina van TNO.
Uiteraard mag je de dames en heren van Gereedschappelijk ook altijd bellen, mailen of whats-appen. Zij staan je graag bij met raad en daad als je niet weet welke accustofzuiger het beste is voor jouw klus of beroep.