Makita Afkortzaag

Filteren

Afkortzaag kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Afkortzaag uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Afkortzaag, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Afkortzaag het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Afkortzaag.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Festool leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Afkortzaag en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

17 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Afkortzaag

Normale afkortzagen en verstekzagen zijn ideaal om kleinere stukken hout en profielen, zoals schilderij lijsten en balken af te korten. Wil je laminaat, parket of andere planken zagen die eigenlijk te breed zijn voor een normale afkortzaag, neem er dan ééntje met een trekfunctie. Hiermee trekt je de zaag naar voren en kan je een veel bredere plank in één keer zagen. Bij Gereedschappelijk hebben we een breed assortiment aan professionele afkortzagen. Zo hebben we verschillende afkortzagen voor alle klussen en is er altijd wel een afkortzaag aanbieding. 

Twee modellen trekzaag en afkortzaag

De afkortzaag is in twee modellen verkrijgbaar. De afkortzaag met trekfunctie en de gewone afkortzaag. Gereedschappelijk is dealer en leverancier van de meeste merken professionele afkort-verstekzagen die er verkrijgbaar zijn!
Een afkortzaag met trekfunctie heeft een zaagarm die je naar je toe kunt trekken om zo je zaagsnede groter te kunnen maken. DeWalt, Makita, Metabo maar ook Hitachi en Festool hebben afkortzagen met trekfunctie in het assortiment. Door de trekfunctie kan je tot wel 35cm brede zaagsnedes realiseren.

Er zijn ook afkortzagen met een regelbaar toerental die prima te gebruiken zijn voor het afkorten en verstekzagen van bijvoorbeeld metaal en aluminium.
Over het algemeen wordt een afkortzaag echter gebruikt voor het afkorten en in verstek zagen van hout.
Je moet hierbij denken aan het afkorten van plinten, balken, maar ook laminaat, parket en producten van metaal of aluminium.

Een gewone goede afkortzaag wordt veel gebruikt voor secuur zaagwerk op een vaste locatie. Uiteraard moet je de machine nauwkeurig instellen zodat je altijd de juiste hoek naar links en rechts maar ook naar boven en onder hebt ingesteld.
Hoeken tot meer dan 45 graden zijn zeker mogelijk met een afkortzaag. Verder is een afkortzaag ook erg geschikt om stenen door te zagen. Let hierbij op dat je het juiste zaagblad hebt gemonteerd en het toerental van de machine correct is ingesteld.

In de regel geldt dat als je metaal wilt afkorten met je afkortzaag, je een een zaagblad met fijne vertanding moet hebben en dat het toerental lager moet zijn van je afkortzaag. Voor het afkorten van laminaat gebruik je overigens ook een zaagblad met fijne vertanding. Voor het beste resultaat adviseren we een scherp zaagblad dat negatief vertand is zodat de toplaag van je laminaat niet beschadigd wordt.

Merken

Bij Gereedschappelijk leveren wij alleen afkortzagen van gerenommeerde merken:

Omkeerzaag

Sommige afkortzagen zijn ook gelijk een omkeerzaag of flipzaag waar je plaatmateriaal mee kan zagen. Makita heeft hiervoor de flipper LF1000 en DeWalt de DW743N en de D27107.

Afkortzagen zijn al verkrijgbaar vanaf ca EUR 115 voor een Metabo afkortzaagmachine tot vele honderden Euro’s voor een afkort-/verstekzaag met trekfunctie. Het uiteindelijk te besteden bedrag is natuurlijk afhankelijk van je werkzaamheden, of je de afkortzaag dagelijks gebruikt en of je de afkortzaag voor je beroep of voor de hobby aanschaft.

Zaagmachines

Een zaagmachine zoals een afkortzaag is natuurlijk een onmisbaar gereedschap voor een vakman of een echte doe het zelf-er. op een gegeven moment zal hij er achter komen dat het echt ondoenlijk is om alles met de hand te zagen, dan wordt het tijd voor een echte zaagmachine.

Soorten Zaagmachines

Wij leveren verschillende modellen elektrische zaagmachines:

- De Decoupeerzaag: een decoupeerzaag is ook onmisbaar voor de klusser. Deze zaag is multifunctioneel, kan vrijwel alle soorten materiaal zagen en heeft een instelbare zaagstand en diepte. De decoupeerzaag wordt op een vlakke werkplek gebruikt, bijvoorbeeld voor het zagen van platen.

Cirkelzaag: een cirkelzaag is ook prima geschikt voor grote hoeveelheden te zagen materiaal. Dit is een los apparaat zonder vast werkblad dat je op de te zagen plaat of plank zet. Een cirkelzaag kan ook in een hoek van 45 en 90 graden zagen, iets wat de andere zaagmachines niet kunnen.

Reciprozaag: dit is de klusterm voor een elektrische handzaag die mobiel in gebruik is. Deze zaag kan voor allerlei klussen gebruikt worden: om kozijnen uit te zagen, voor sloopwerken, in de tuin en ga zo maar door. De reciprozaag komt eigenlijk altijd wel van pas en is erg handig doordat het een mobiel apparaat is. Afkortzaag: Een afkortzaag en een verstekzaag is ideaal voor het zagen van kleinere stukken hout en profielen zoals lijsten voor een schilderij of balken. Wanneer u een afkortzaag neemt met trekfunctie bent u ook in staat om bredere planken in een keer te zagen.

Leverbaarheid

Als u op zoekt bent naar een afkortzaag of een andere zaagmachine die niet op de website staat kunt u gewoon even bellen of mailen de gegevens vindt u hieronder.

Accessoires

Zonder de juiste toebehoren bij uw afkortzaag bent u natuurlijk nog nergens, daarom leveren wij ook zaagbladen en andere zagen.

Wilt u hulp of advies?

Bij Gereedschappelijk is er veel keuze uit afkortzagen, dus weet u nou niet of u bijvoorbeeld de afkortzaag van Hitachi moet nemen of toch de Bosch professional afkortzaag, kunt u altijd bellen. Ook kunnen we u natuurlijk helpen als u afkortzaag onderdelen nodig heeft. De medewerkers van Gereedschappelijk staan klaar om u te helpen. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de nieuwste afkortzagen, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van uw favoriete merk!

Heeft u verder nog vragen stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zo kunnen wij u helpen om de beste afkortzaag tegen de scherpste prijs te vinden.