Afstand meten met een digitale afstandsmeter

Afstand meten met een digitale afstandsmeter
Posted in: Productadvies, Klustips

Een afstandsmeter, ook vaak laserafstandsmeter genoemd, wordt voor zowel doe-het-zelvers als professionals als een fijn hulpmiddel tijdens het klussen gezien. Je gebruikt de afstandsmeter bij het meten van de afstand tussen twee bepaalde punten. De meter stuurt een laserstraal naar het te meten punt. De laser kaatst vervolgens weer terug naar de meter en de meter berekent daarmee de tijd van de weerkaatsing en de daarmee gepaard gaande lengte van de laserstraal.
De afstanden worden zo nauwkeurig mogelijk gemeten door middel van een al dan niet zichtbare laser, waarmee de benodigde gegevens zichtbaar worden weergegeven op het display.

Uiteraard kun je een duimstok of rolmaat hiervoor gebruiken maar snel is het echter niet. Zeker niet als het om grote afstanden gaat. Als u alleen werkt, moet je je bovendien vaaj in allerlei bochten wringen om de juiste en exacte afstanden te krijgen. Een meetfout is dan snel ontstaan en een afstandsmeter lost dit probleem gemakkelijk op.

Bedenk goed welke functies van pas komen en waar je de afstandsmeter voornamelijk voor wilt gebruiken. Voor standaard klusjes in en om het huis volstaat een simpel model. Maar wist je dat er tegenwoordig ook zeer geavanceerde afstandsmeter bestaan? Deze beschikken over een tal van functies. Denk hierbij aan Bluetooth, oppervlakteberekening, aftrekken/optellen etc.

Zoals hierboven aangegeven, zijn afstandsmeters in allerlei soorten en maten beschikbaar. De maximale afstand varieert van 15 meter tot maar liefst 300 meter.

Gereedschappelijk biedt veel verschillende afstandsmeters van goedkoop tot de duurste (en beste) meters. Alle gerenomeerde A-merken als Leica, Laserliner, Bosch, DeWalt, Makita, Metabo, Flex en Stanley hebben we in ons assortiment.

5 november 2021
365 view(s)