Accu Boor-/Schroefmachine

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 417

per pagina

Onderdelen 1 tot 12 van totaal 417

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Accu Boor- / Schroefmachine

Geschiedenis

De eerste accuboormachine stamt al uit 1975. In 1978 werd de eerste accuboormachine geïntroduceerd met verwisselbare accu. Dat waren de oude staafaccu’s met NiCD cellen. Ondertussen is het verboden om Nikkel Cadmium accu’s te verkopen en zijn de hedendaagse accu’s op basis van Nikkel Metaalhybride en Lithium-ion.

Algemeen

De accuboormachine is niet meer uit het dagelijks leven van de vakman te denken. Elke ZZP-er of medewerker van een bouw- of installatiebedrijf heeft wel een accuboormachine in zijn basisuitrusting.
Met elke accuboormachine kan je schroeven in- en uitdraaien en een gat boren in hout en metaal. Je hebt dan wel een bithouder nodig met bitjes die passen op de schroeven die je gebruikt. Uiteraard kan je ook een boor plaatsen in de snelspankop van de machine om een gat te boren in hout of metaal. Als je een gat wilt boren in steen of beton heb je een accuboormachine nodig met klopfunctie of zelfs boorhamerfunctie.
De meeste accuboormachines hebben een 10mm of een 13mm boorkop. Dat is afhankelijk van de kracht van de machine. Hoe krachtiger een machine hoe groter de gaten zijn die je kan gaan boren en deze zijn meestal voorzien van de 13mm boorkop.
De accuboormachine wordt ook wel vijsmachine, accutol, schroeftol of schroefmachine genoemd. De meeste accuboormachines hebben minimaal twee standen voor hoge en lage toeren. De lage toeren gebruik je bij het zwaardere schroef- en boorwerk. De hoge toeren vooral bij licht boorwerk en kleine schroeven. Het gebruik van de lage toerenstand verlengd ook de levensduur van je machine.

Een accu boormachine wordt ook wel een accu schroefmachine genoemd en is een boormachine / schroefmachine die zijn energie uit een accu, ook wel oplaadbare batterij, krijgt. Het grote voordeel van accu boormachines en accu schroefmachines is dat ze niet afhankelijk zijn van gefixeerde energiebronnen, zodat u uw accu boormachine altijd en overal kan gebruiken.

Handzaam

Accu boormachines en accu schroefmachines zijn over het algemeen zeer licht en relatief klein. Dit betekent dus dat een accu boor- / schroefmachine erg makkelijk in het gebruik is, Daarnaast zorgt dit handzame formaat ervoor dat u uw accu boor- / schroefmachine altijd gemakkelijk kan meenemen.

Voltages

Wij leveren accu boormachines en accu schroefmachines die werken op voltages van 3.6V tot 36V. De 3.6V machines zijn zeer geschikt voor heel precies werk zoals het in elkaar zetten, of uit elkaar halen van apparaten en het boren van zeer kleine en precieze gaten. De modellen die werken met hogere voltages zijn meer geschikt voor het lompere werk, het echte boren en het stevige schroeven, bijvoorbeeld in de bouw zijn 36V modellen erg gewild.

Lithium-ion accu’s zijn tegenwoordig gangbaar voor alle accuboormachines. De verdeling van het voltage in Li-ion accus werkt per 3,6 Volt. Dat is namelijk de grote van een cel. Vandaar dat je alleen nog 3.6, 7.2, 10.8, 14.4, 18, 28 en 36 Volt machines ziet. Er zijn fabrikanten zoals Bosch of Hitachi die 10.8 Volt sinds 2017 bestempelen als 12 Volt. In het geval van Li-ion is dit echter de piekspanning die zo’n 10.8V accu kan produceren voor je accuboormachine.
Het Voltage van de accu bepaalt de kracht van de accuboormachine en het Amperage van de accu bepaald de werkduur. De Amperages van accuboormachines gaan tegenwoordig al tot 9.0 Ampère. De huidige standaard ligt echter tussen 3 en 5 Ampère. Dit is in principe voldoende voor je accuboormachine.

Voor- en nadelen

Helaas kennen zelfs accu boormachines en accu schroefmachines niet alleen voordelen.
Belangrijkste voordeel van een accu boormachine of een accu schroefmachine is dat deze niet direct afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Helaas betekent dit ook wel dat u de energie altijd met u mee moet dragen. Dat betekent dat de accu's niet te zwaar uitgevoerd mogen worden en dus de kracht van een normale boormachine zullen missen. Voor het zwaardere boren, bijvoorbeeld wanneer u staal of steen wil boren raden wij een normale boormachine aan. Een ander groot nadeel van het gebruik van accu's is het feit dat ze leeg kunnen raken. Om dit probleem op te lossen kunt u ofwel overwegen een normale boormachine op netstroom te kopen, of te zorgen dat u altijd een volledig opgeladen reserveaccu bij de hand heeft. Vrijwel alle accu boormachines worden standaard met twee accu's geleverd.

Accu's

Helaas hebben accu's niet het eeuwige leven, op een gegeven moment laden ze niet meer ver genoeg op om een bevredigend resultaat te bieden, daarom levert Gereedschappelijk ook accu's en de bijbehorende acculaders. Zo kunt u altijd door blijven werken met uw accu boormachine en accu schroefmachine.

Merken

Wij leveren alleen accuboorsystemen van gerenommeerde kwaliteitsmerken zoals Makita, Hitachi, DeWALT en Panasonic.

Naast de accuboormachine heeft elke fabrikant net als DeWalt, Flex, Hitachi, Makita, Metabo, enzovoort een heel assortiment accu gereedschappen die passen op de accu’s van je accuboormachine.

Laat je voordat je een keuze maakt om een accuboormachine te kopen altijd adviseren door een vakman zoals de specialisten van Gereedschappelijk, dealer en kennisdeler van alle grote merken!