Bouwstofzuiger

Bouwstofzuiger kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Bouwstofzuiger uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Bouwstofzuiger, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Bouwstofzuiger het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Bouwstofzuiger.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Festool leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Bouwstofzuiger en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

Producten 1-24 van 179

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Bouwstofzuiger

Bij Gereedschappelijk hebben we een enorm assortiment aan bouwstofzuigers, voor iedere klus hebben we wel een geschikte bouwstofzuiger. Zo hebben wij een industriele stofzuiger, stofzakloze stofzuiger, een Makita stofafzuiger. Kortom voor ieder wat wils. Met de bouw stofzuiger kunt u niet alleen stofzuigen maar ook andere dingen zoals vloeistoffen en bijvoorbeeld houtsnippers. Dit maakt dat de bouwstofzuiger geschikt is voor iedere klusser. Zo kunt u mooi de bouwplaats schoon zuigen na een dag hard werken.

Bouwstofzuigers zijn ingedeeld in 3 klasse dat zijn de L-klasse, M-Klasse en H-Klasse. Hieronder een uitleg van de verschillende klasse.

Wat is er veel veranderd op het gebied van stofafzuiging de afgelopen jaren. Het gebruik van een goede bouwstofzuiger was al vele jaren verplicht in de bouw en industrie. Maar sinds de overheid hierop is gaan handhaven is het gebruik van een goede bouwstofzuiger in een stroomversnelling geraakt. En gelukkig maar, het gaat uiteindelijk toch om je eigen gezondheid en fijnstof is echt funest voor uw longen en lichaam.

Daar is door de maakindustrie goed op ingesprongen. Naast de conventionele fabrikanten van gereedschap zoals Bosch, DeWalt, Hitachi, Makita, Festool, Metabo en Flex zijn er ook gespecialiseerde bedrijven die zich volledig hebben toegelegd op een goede stofafzuiging. Een bedrijf als Klop Innovations met hun oa Airbo bouwstofzuigers hebben voor bijna elke niet-standaard situatie een stofarme tot stofvrije oplossing.

Wat is een L-klasse bouwstofzuiger?

Een L-Klasse bouwstofzuiger ofwel Lage klasse stofzuiger is de meest standaard stofafzuiger die verkrijgbaar is in de handel. Zo’n bouwstofzuiger is voor het verwijderen van stof en/of water en deze L-klasse bouwstofzuiger is nog steeds meest ingezette model in de bouw en industrie. Dit model werkt zowel met als zonder stofzuigerzakken.
De bescherming van je gezondheid gekwalificeerd als L-klasse is de laagste klasse. Dit is uiteraard beter dan niets gebruiken maar biedt geen garantie tegen fijnstof. Dat je een bouwstofzuiger gebruikt is overigens altijd goed.

Wat is een M-klasse stofzuiger?

Een M-klasse stofzuiger ofwel Midden Klasse bouwstofzuiger is op dit moment de meest aanbevolen stofzuiger en wordt veelal gecombineerd met TNO-gekeurde stofafzuigsystemen, een overzicht hiervan vind je op de TNO pagina. Uiteraard is de TNO en M-Klassering alleen geldig bij het gebruik van de juiste bijbehorende filters en stofzakken.
Zeker bij het gebruik van een muurfrees of het betere schuurwerk, adviseren wij bovendien een M-Klasse bouwstofzuiger boven een L-klasse bouwstofzuiger. Deze machines zijn in de aanschaf een stuk duurder maar je gezondheid is onbetaalbaar (en de boete ondertussen ook…)!

Wat is een H-Klasse bouwstofzuiger?

De H-Klasse stofzuiger is de bouwstofzuiger in de hoogste klassering. De bouwstofzuigers in deze klasse zijn over het algemeen altijd uitgevoerd met speciale kunststofzakken die ook gemakkelijk en stof en luchtdicht verwijderd kunnen worden. Je praat dan over erg veel fijnstof tot aan asbest aan toe.

Stofzuigers & Bouwstofzuigers

Hier vindt u een overzicht van direct leverbare, stofzuigers, bouwstofzuigers, nat droog stofzuigers, alleszuigers. Ook staan hier een aantal accessoires voor uw stofzuiger.

Houtstofzuiger

Als echte doe-het-zelf-er of bouwvakker is de houtzuiger vaak de beste optie. Deze stofzuigers zijn speciaal bedoeld voor gebruik in de bouw en industrie.Ze beschikken dan ook over stofzakken van industrieel formaat. Je moet hierbij denken aan stofzakken met een inhoud van wel 20 liter en een reservoir voor natte substanties van soms wel 50 liter.

Sledestofzuiger

De sledestofzuiger is de meest verkochte en meest bekende stofzuiger. Het is het model dat op wielen over de grond achter je aan wordt getrokken. Deze stofzuigers hebben een krachtige motor, zijn zeer wendbaar en kunnen in het hele huis gebruikt worden. Je kunt kiezen uit een stofzuiger met een permanent stofreservoir of een model met de alom bekende stofzak. Het voordeel van de stofzakloze stofzuigers met een reservoir is dat je ten eerste nooit meer zonder zakken komt te zitten en ten tweede dat de stofzuiger geen zuigkracht verliest bij een volle zak. Het nadeel is echter dat deze nieuwere stofzuigers relatief duur zijn in vergelijking met de gewone stofzakmodellen.

Ketelstofzuiger

Een ketelstofzuiger lijkt op de sledestofzuiger, maar hierbij zijn motor en filter in een ketel verwerkt. De zuigdiepte van deze stofzuigers is groter dan die van de andere modellen en dit model heeft ook een grotere stofinhoud. Je treft dit model vaak aan in de schoonmaakbranche.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen, des te sterker de zuigkracht. Dat was vroeger het devies. Tegenwoordig door de koolborstelloze motoren is het wattage minder van belang maar moet je opletten op het volume en kracht van de stofzuiger! De zuigkracht van de stofzuiger wordt aangegeven in L/Sec en het motorvermogen in Watt.

Merken

Wij leveren de industrie stofzuiger van de gerenommeerde A-merken zoals:

Toebehoren

De zakken voor een bouw stofzuiger kunnen gemaakt zijn van papier, vlies of van plastic. Elk voor het gebruik bij een specifieke toepassing. Uitgebreid advies kan Gereedschappelijk natuurlijk altijd geven.

Wij zijn een groot voorstander van het gebruik van een bouwstofzuiger bij alle voorkomende bouw-, schuur- en boorwerken, niet alleen omdat we graag bouwstofzuigers verkopen, maar ook omdat we gek zijn met onze klanten en ze liever gezond als ziek tegen het lijf lopen.

Kun je geen keuze maken of weet je niet wat voor machine je nodig hebt en of het een op 230 Volt of een accu bouwstofzuiger moet zijn? Bel de collega’s van Gereedschappelijk en we helpen je verder.

Wilt u hulp of advies?

Bij Gereedschappelijk is er natuurlijk veel keuze uit bouwstofzuigers, dus wilt u bijvoorbeeld weten welke Bosch stofafzuiger geschikt is voor uw klus geschikt is kunt u altijd bellen. De medewerkers van Gereedschappelijk staan klaar om u te helpen. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van het nieuwste industrie stofzuiger, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van uw favoriete merk!

Heeft u verder nog vragen stel je vraag dan ook zonder omwegen via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zo kunnen wij u helpen de beste bouw stofzuiger aanbieding te vinden.