Haakse Slijper

Haakse Slijper kopen bij Gereedschappelijk

  • Bijna elke Haakse Slijper uit voorraad leverbaar.
  • Professionele Haakse Slijper, zo wordt elke klus eenvoudig.
  • Gereedschappelijk heeft van de Haakse Slijper het grootste assortiment.
  • Van instap tot de meest uitgebreide Haakse Slijper.
  • Alle A-merken Bosch, Makita, DeWALT, HiKOKI, Festool leverbaar.
  • Natuurlijk met volledige garantie en service.
  • Het assortiment van de Haakse Slijper en de geselecteerde toppers zie je hieronder.
 

 

Producten 1-24 van 334

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Haakse Slijper

De haakse slijper wordt vooral gebruikt om steen, voegen, tegels of stalen buizen te slijpen, af te vlakken of af te korten Met een staalborstel als opzetstuk is de slijper ook geschikt om corrosie van materiaal af te krijgen. U kunt de haakse slijper ook gebruiken om bramen van bv. lasrupsen te verwijderen of sleuven te maken in muren of vloeren. Bent u van plan om een oprit of terras aan te leggen of om metaal te bewerken, dan is een haakse slijper een must.

De belangrijkste specificatie van een haakse slijper is de schijfdiameter waarvoor de haakse slijper geschikt is.

Geschiedenis

Het aloude flexen zoals dat vooral in Duitsland nog steeds genoemd wordt, komt van de uitvinders van de haakse slijper. Het merk Flex Tools had daar dan ook patent op. Ondertussen maakt elk gereedschapsmerk wel een of meerdere haakse slijpers. Flex, Bosch, DeWalt, Hitachi, Makita, Metabo Spit en zo voort, allemaal maken deze gerenommeerde merken goedkopere eenvoudige haakse slijpers tot zeer geavanceerde elektronisch gestuurde (koolborstelloze) haakse slijpers met een hoog vermogen. Het voordeel van koolborstelloos is dat de machine langer meegaat, minder warm wordt en de body minder dik is omdat de koolborstelloze motor aanzienlijk kleiner is.

Ondertussen heeft de haakse slijper op accu zijn intrede gedaan. Metabo maakt al een 36 Volt haakse slijper die professioneel ingezet kan worden voor de wegenbouw en staalindustrie met een 230mm schijf. Hiermee kan naast steen en beton ook (gegalvaniseerd) plaatmateriaal en dergelijke worden doorgeslepen. Al met al een snelle ontwikkeling met vele toepassingsmogelijkheden in een markt die voor enkele jaren geleden slechts bestond uit kleinere en minder krachtige 115mm haakse slijpers op 14,4 Volt of 18 Volt accu’s.

Een haakse slijper is een onmisbare tool voor elke klusser, vakman of specialist en mag niet in de uitrusting ontbreken.
Gelukkig hebben de vakmannen van Gereedschappelijk erg veel kennis van deze machines, dus zoek je de juiste machine in de juiste uitvoering en Wattage, vraag dan ons advies per mail, chat of telefoon. Van elk gerenommeerd merk hebben wij veel kennis. Bovendien zijn wij bekend met de TNO StofVrij Werken-normen en leveren wij indien gewenst bij professionele slijpers van de A-merken die wij voeren, bijpassende stofkappen, montageringen, afzuigadapters en machines zoals bouwstofzuigers, specifieke slangen en stof-opvangcapaciteit.

Kleine haakse slijpers

De kleinste haakse slijper is de 76mm accu haakse slijper van Bosch voor zeer fijn werk. Daarboven komt de 115mm gevolgd door de 125mm schijfdiameter en tot slot 180mm en 230mm. De maat 115mm en 125mm valt nog onder de kleine haakse slijpers. Hiervan begint het Wattage met 560 Watt oplopend tot wel 1800 Watt voor zeer toepassingen waarbij veel kracht nodig is. Deze kleine haakse slijpers worden ook wel omgebouwd en ingezet als muurfrezen, betonslijpers, poetsmachines en kozijn-doorslijpmachines.
Deze kleine machines worden ook wel de eenhand slijpers genoemd. Dat is echter een volledig verkeerde term omdat het zeer gevaarlijk en daarom verboden is een haakse slijper met een hand te bedienen. Dat dient altijd met twee handen te gebeuren. Dat de praktijk anders is, wordt helaas ook bewezen door de ongelukken die met haakse slijpers gebeuren.

Grote haakse slijpers

De categorie ‘grotere haakse slijpers’ zijn de machines met 180 en 230mm schijfdiameter. De 180mm haakse slijpers worden veelal met variabel (elektronisch) regelbaar toerental ingezet als poetsmachines. Daarnaast worden de grotere haakse slijpers gebruikt in specifieke toepassingen in de bijvoorbeeld de staalindustrie en scheepsbouw. De 230mm haakse slijper is, net als de 125mm haakse slijper het warme broodje van de bakker en zijn leverbaar in zeer veel verschillende eenvoudige en luxe uitvoeringen en Wattages. De 230mm haakse slijpers worden vaak samen met een kleinere 125mm haakse slijper verkocht als comboset in een koffer of doos. De bekendste haakse slijper-sets in koffer komen van DeWalt, Makita, Metabo, Bosch en Hitachi. Deze slijper-sets zijn uiteraard verkrijgbaar bij Gereedschappelijk.

Aanloopstroombegrenzer

De lichtste 230mm haakse slijper is voorzien van een 1900 Watt motor en dient puur voor het basiswerk. Meer standaard is een vermogen vanaf 2200 Watt. Hierbij is het aan te bevelen dat er op de machine een aanloopstroombegrenzer zit. Deze zorgt ervoor dat de stoppen of automaten in de meterkast niet gelijk doorslaan. Bij het inschakelen van een haakse slijper wordt namelijk veel meer Watt gevraagd als de opgegevens Wattages die op de machine staan. Zonder aanloopstroombegrenzer kan dit tot wel 200% zijn van het aangegeven Wattage.

Let Op!

Niet alle haakse slijpers zijn geschikt voor linkshandigen. Let er dus op dat u een geschikt model koopt als u met rechts niet kan werken.

Vermogen

De kracht van de haakse slijper wordt bepaald door zijn vermogen. Dit wordt uitgedrukt in Watt. Voor wattage geldt: hoe hoger, hoe beter en des te krachtiger de slijpmachine. De kracht van de haakse slijper komt terug in het toerental per minuut. Het toerental is vaak elektronisch instelbaar. Het voordeel van een hoger wattage is dus duidelijk, het nadeel is dat een haakse slijper met een hoog wattage vaak zwaarder en duurder is.

Werking

De haakse slijper werkt met een draaiende schijf. De maximum schijfdiameter geeft aan hoe groot de oppervlakte van de schijf is.
Met de snelspanmoer zet je snel en zonder gereedschap de slijpschijf vast. De aanloopstroombegrenzer is er voor een rustige opstart.
Voor transport en veiligheid wordt de haakse slijper in een koffer geleverd. Deze is meestal van hard plastic, kunststof of soms zelfs van aluminium.

Slijpschijf

Naast een krachtige haakse slijper is het ook van het grootste belang dat je slijpschijf van goede tot zeer goede kwaliteit is en daadwerkelijk bedoeld is voor het werk dat je ermee gaat uitvoeren. Een heel goedkope schijf kan je professionele slijper met een groot vermogen al snel degraderen tot een onprettige machine en een slecht eindresultaat. Let dus niet alleen op welke machine je koopt maar kies ook verbruiksmaterialen van goede kwaliteit.

Extra's

Een haakse slijper is natuurlijk waardeloos als je geen goede slijpschijven heeft. Daarom verkoopt gereedschappelijk ook deze slijpschijven in de meest uiteenlopende maten. Ook leveren wij deze van verschillende materialen. Wij raden zelf de diamantslijpschijven aan omdat deze zeer slijtvast en duurzaam zijn.

Merken

Gereedschappelijk verkoopt elektrische haakse slijpers van de volgende gerenommeerde kwaliteitsmerken:

Levertijden

Wij hebben een enorm aanbod van machines die we vaak direct uit voorraad kunnen leveren. Als u vóór 17.30 uur hebt besteld, wordt uw bestelling, mits op voorraad, de volgende (werk)dag bezorgd. Machines die niet uit voorraad leverbaar zijn hebben in bijna alle gevallen een levertijd 2-5 werkdagen. U ontvangt van ons altijd een bevestigingsbericht wanneer een product verzonden is. Afhalen kan op werkdagen van 09.00 tot 17.00 na telefonische afspraak.

Wilt u hulp of advies?

De keuze bij Gereedschappelijk in haakse slijpers is enorm. Daarom kan het zijn dat u twijfelt over de juiste keuze. De medewerkers van Gereedschappelijk helpen u dan natuurlijk graag. Alle product specialisten gaan periodiek op training bij de fabrikanten en laten zich geregeld bijpraten over noviteiten. Zo zijn we niet alleen heel goed op de hoogte van de verschillende soorten haakse slijpers, maar hebben we ook korte lijnen met de mannen en vrouwen van uw favoriete merk!

Stel u vraag dan ook zonder twijfel via email of tijdens openingstijden via de Chat, Whatsapp of gewoon per telefoon. Zie hier onze contactinformatie.