Wat is de beste terrasverwarmer?

Wat is de beste terrasverwarmer?
Posted in: Productadvies

Het hebben van een patio is geweldig, vooral wanneer je gasten wilt uitnodigen om buiten te zitten. Maar het kan frustrerend zijn om een terras te hebben en het een groot deel van het jaar niet te kunnen gebruiken vanwege slecht weer of lage temperaturen. Gelukkig kun je parasols of andere meer definitieve overkappingen plaatsen om de regen van de terrasstoelen weg te houden, en een goede terrasverwarmer houdt de temperatuur aangenaam ongeacht het seizoen.

Er zijn drie soorten terrasverwarmers waaruit je kunt kiezen; gasgestookt, verwarming met behulp van vaste brandstof, en elektrisch aangedreven. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen; er zijn verschillende dingen die je zult moeten overwegen wanneer je wilt bepalen welk type het beste voor je is.

Elektrische terrasverwarmers zijn aantrekkelijk omdat je geen brandstof hoeft toe te voegen; je hoeft ze alleen maar aan te sluiten op een stroomvoorziening. Elektrische terrasverwarmers verwarmen bijna onmiddellijk, terwijl ze snel afkoelen wanneer ze uitgeschakeld worden. Elektrische verwarmers zijn er meestal in twee soorten; infrarood en halogeen. Halogeenverwarmers zijn goedkoper maar hebben een kleiner bereik. Infraroodverwarmers kunnen een groter gebied verwarmen, maar zijn daarentegen duurder.

Gaskachels zijn zeer efficiënt, maar moeten worden gevoed met gas, waardoor de variabele kosten stijgen. Als het gas op is, kun je de verwarming niet gebruiken tot je weer bent voorzien. Over het geheel genomen is een gaskachel duurder dan een elektrische kachel, maar hij kan grotere ruimtes betrouwbaar verwarmen.

Uiteindelijk kan elk van de bovenstaande verwarmers effectief werken en er geweldig uitzien op je terras. 

29 oktober 2021
87 view(s)