Blog

Wat is verticuteren?

Wat is verticuteren?

Voor de meeste mensen bestaat hun tuin uit twee lagen: het gras en de planten die er groeien en de grond waar ze uit groeien. Er is echter nog een derde laag waarvan veel mensen zich niet bewust zijn. Deze derde laag zit tussen de andere twee in en bestaat uit een assortiment van organisch afval. Dit mengsel van levend en dood materiaal wordt vilt genoemd. Sommige bestanddelen van vilt, zoals klein maaisel, zullen in een gezond gazon snel worden afgebroken, maar andere bestanddelen kunnen veel langer duren. Als de opbouw van vilt sneller gaat dan de afbraak, zal de viltlaag steeds dikker worden.

23 oktober 2021
Wat is PBM?
FAQ

Wat is PBM?

PBM is het containerbegrip voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Tot de covid-19-pandemie waren het over het algemeen alleen mensen die persoonlijke beschermingsmiddelen nodig hadden voor hun werk, die begrepen waar de drie letters naar verwezen. In de eerste dagen van de pandemie werden de krantenkoppen echter overheerst door verhalen over de schaarste aan PBM en de haast om er zo snel mogelijk meer van te produceren.

22 oktober 2021
FAQ

Wat is een Volt?

De meeste mensen hebben wel eens van "Volt" gehoord en begrijpen dat het iets met elektriciteit te maken heeft. Maar verrassend weinig mensen begrijpen wat Volts eigenlijk meten of wat het woord aangeeft. Over het algemeen begrijpen we bijvoorbeeld dat "hoogspanning" wijst op potentieel gevaar en dat er een verband bestaat tussen het aantal Volt in een systeem en de "kracht" van de elektriciteit. Maar Volt meet niet de hoeveelheid elektriciteit of zelfs de kracht en het potentieel ervan om ons schade te berokkenen.

22 oktober 2021
snoeigereedschap en maaigereedschap

Snoeigereedschap en maaigereedschap

Tuinieren is leuk en makkelijk met goed tuingereedschap! Goed gereedschap is het halve werk.
Let er op dat je geschikt gereedschap voor de juiste klus gebruikt. Zo zorg je ervoor dat je planten niet verwondt.

22 oktober 2021
Hoe bereken je oppervlakte?

Hoe bereken je oppervlakte?

Het berekenen van de oppervlakte van een vorm is een zeer waardevolle vaardigheid, die eindeloos veel praktische toepassingen kent. De oppervlakte van een voorwerp is de totale oppervlakte van de zijvlakken (buitenoppervlakken). Het berekenen van de oppervlakte van eenvoudige vormen is eenvoudig; je hebt alleen de juiste formule nodig. Maar het berekenen van de oppervlakte van onregelmatige vormen en alledaagse voorwerpen kan lastiger zijn. Als het oppervlak kan worden opgedeeld in eenvoudige vormen, kun je deze berekenen en vervolgens bij elkaar optellen. Maar als dat niet mogelijk is, kan een creatieve aanpak nodig zijn, afhankelijk van de nauwkeurigheid die je zoekt.

21 oktober 2021
Wat is een goede handzaag?

Wat is een goede handzaag?

De markt voor gereedschap voor houtbewerking is de laatste jaren steeds meer verzadigd geraakt. Er zijn nog nooit zoveel mogelijkheden geweest voor zowel hobbyisten als professionals wanneer zij op zoek zijn naar werkplaatsgereedschap. De komst van gemotoriseerd elektronisch gereedschap heeft ervoor gezorgd dat conventionele handzagen in de ogen van sommige mensen achterhaald lijken. Toch verdienen deze gereedschappen zeker en plaats in moderne werkplaatsen, en de meeste houtbewerkers zullen ze gebruiken als aanvulling op motorzagen. Maar als je ooit hebt geprobeerd een handzaag van slechte kwaliteit te gebruiken, zul je begrijpen waarom sommige mensen zijn afgeschrikt.

20 oktober 2021
Wat is een winkelhaak?

Wat is een winkelhaak?

Een rechte hoek ook wel winkelhaak is een onmisbaar gereedschap voor iedereen die hout-, metaal- of constructiewerk doet, met inbegrip van technische tekeningen. Het gereedschap zelf siert zich door zijn eenvoud en ziet er op zich zelfs ‘simpel’ uit. Een winkelhaak bestaat uit twee stukken die samen een hoek van 90° vormen of een hoek van 45° in het geval van een verstekhaak.

19 oktober 2021
Luchtcompressor

Luchtcompressor

Airpress en Metabo zijn twee van de meest betrouwbare namen op het gebied van compressoren. Airpress en Metabo bestaan al jaren en hebben een uitstekende reputatie, waardoor ze populair zijn bij zowel beginnende kopers als meer ervaren consumenten die hun weg al kennen in de wereld van de compressor. Maar zelfs als je weet dat je Airpress of Metabo gaat kopen, moet je nog weten welke compressoren geschikt zijn voor jouw behoeften.

18 oktober 2021
DDG460T2X7

Met twee accu’s net zo krachtig grondboren als op benzine

Doordat er bij accu machines geen uitstoot van gassen zijn en minder geluid, heb je met de DDG406 accu grondboor geen last van vieze dampen. De machine is ideaal te gebruiken voor het plaatsen van boompalen. Het is een relatief lichte en compacte machine, die goed in de hand ligt. De DDG460 is de eerste grondboor op accu van Makita.

18 augustus 2021
Makita DCE090ZX1